Geskryf deur: Yolanda Scholtz
Artikelbron: JUIG! Tydskrif

Ná Covid het my lewe stilgestaan. ’n Werk wat eens belowend gelyk het, het in blote roetine ontaard en kon nie die leemte binne my vul nie. Ek het na ’n doel in my lewe gesoek en die Here gevra om vir my ’n weg te baan. Ek sou alles oorgee en Hom volg. Die wysheid van Spreuke 3:5 het in my hart weerklink: “Vertrou op die Here met jou hele hart en steun nie op jou eie insig nie.” Ek het een aand ’n helder droom gehad waar die Here my geantwoord het. Ek het sy stem gehoor: “Los jou werk en help tannie Magda wat ’n voedingskema bestuur.” Ek was vol gemengde emosies en vrae. My werk bedank? Hoe kon ek die sekuriteit wat dit bied, laat vaar?

Oortuig deur die Heilige Gees
Terwyl ek haar eendag weer uitgehelp het, was daar ’n voorval wat my geruk het. Daar was ’n vrou en haar twee seuntjies in die ry vir kos. Hulle gesigte was vol verwagting en onskuld. Ondanks hulle verslete klere, was daar hoop op hulle gesigte te sien. God se stem het in my gedreun: “Waarom plaas hierdie vrou elke oggend haar vertroue in My om haar kinders te voed terwyl jy twyfel?” Ek was skaam oor my vlak, wankelende geloof. Die las van ’n motorpaaiement, versekering, polisse en ’n see van finansiële verantwoordelikhede het swaar op my gerus. Kon ek werklik die sprong in die onbekende waag en uitsluitlik op geloof staatmaak?

Vertrou op die Here
Met ’n hart vol verootmoediging het ek gebid. Ek het gevas, die Here die hele nag deur aanbid en geprys. Die volgende dag het ek vol vertroue by my werk ingestap en my bedanking ingedien. ’n Diep gevoel van vrede het my daardie dag vergesel. In die daaropvolgende weke het ek en my man ’n reis van selfontdekking en diensbaarheid aangepak en vervulling gevind deur besig te wees met God se werk.

Die Here maak deure oop
Ná twee maande van toewyding kom daar ’n telefoonoproep van Groote Schuur-hospitaal af met ’n nuwe werksgeleentheid vir my. Trane van blydskap het gevloei. Ek was in verwondering oor wat God kan doen. God se onbeperkte vermoëns is ’n werklikheid. Hy is Jehova Jireh, die Alfa en Omega. Ek het sedert 1991 ’n pos by Groote Schuur probeer kry en nou, na meer as 30 jaar, het ek dit ontvang. God se tydsberekening is perfek. Jesaja 1:19 het in my hart opgekom: “As julle gewillig is en luister, sal julle die goeie van die land eet.”

Geloof bo vrees
Dit was ’n keerpunt in my lewe. Geloof bo vrees. Dit het tot talle seëninge gelei. My reis het my geleer dat as jy die onbekende aandurf, beheer prysgee en vertroue in God plaas, kan dit lei tot ‘n lewe wat meer lewenskragtig, doelgerig en waarlik vervullend kan wees as enigiets wat jy jou ooit kan indink.

As jy graag kortliks van jou wonderwerkoomblik wil vertel, stuur ’n e-pos na info@juig.co.za.

Klik hier om OP HOOGTE van die nuus te bly deur op ons GRATIS weeklikse nuusbrief in te teken.


> Ondersteun asseblief Christen-media en -joernalistiek in Suid-Afrika. Help ons om die Woord van God te verkondig en standpunt in te neem vir die waarheid deur ’n skenking aan ons bediening te maak. Ons waardeer jou ondersteuning. Klik hier om hande te vat met JUIG! Tydskrif.


Datum gepubliseer: 18/06/2024

VRYWARING
JUIG! Nuus is ’n Christen-nuusportaal wat vooraf gepubliseerde artikels deur skrywers van oral in die wêreld beskikbaar stel. Die skakel en oorspronklike bron van elke artikel word verskaf en die skrywer van elke artikel word ook aangedui (waar moontlik). Hoewel ons ook baie van ons eie artikels publiseer wat deur JUIG! se eie joernaliste geskryf is, skep ons nie uitsluitlik ons eie inhoud nie. Enige sienings of menings wat op hierdie webtuiste verskyn, is uitsluitlik dié van die skrywer en verteenwoordig nie noodwendig dié van die maatskappy nie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here